Friday, October 8, 2010

Κριτική ταινίας από special guest...

Ξύπνησα σήμερα και είχα μια πελώωωωωρια λαχτάρα...για κράξιμο. It's one of those days I guess...Χωρίς λόγο. Χωρίς να θέλω να επισπεύσω κάποια διαδικασία ή να στιλητεύσω κάποια κακώς κείμενα με την κρυφή ελπίδα ότι θα αλλάξουν. Κράξιμο για το κράξιμο. Όπως λέμε τέχνη για την τέχνη. Φράση η οποία να σημειώσω ότι με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Για ποιον άλλο λόγο να κάνεις τέχνη δηλαδή; Για τα λεφτά; Κι αφού το κράξιμο είναι μια μορφή έκφρασης, ακριβώς όπως και η τέχνη, γιατί όχι; Μόνο που δεν θεωρώ τον εαυτό μου βιρτουόζο της "τέχνης" του κραξίματος οπότε εδώ είχα ενα πρόβλημα. Επειδή όμως το σύμπαν με αγαπάει, εντελώς συμπτωματικά έστειλε μπροστά μου τη λύση. Κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι είμαι στην ευχαριστή θέση να σας ανακοινώσω ότι το σημερινό ποστ είναι η απαρχή μιας τρομερής συνεργασίας. Μιας "συγχώνευσης" που κάνει το deal ανάμεσα στην Aegean και την Ολυμπιακή να μοιάζει παιδικό αστείο. Πλεον, μια σχέση αγάπης και μίσους μας ενώνει με τον ένα, τον μοναδικό, τον maître του είδους, τον άνθρωπο που μπορεί να κάνει τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο να βάλει τα κλάματα, τον θρυλικό σχολιαστή των κειμένων μου...τον Spasokarido!!! Θα είναι λοιπόν μαζί μας συχνά πυκνά, σχολιάζοντας ότι του κάνει κέφι με το μοναδικό του ύφος και στυλ ξεκινώντας από σήμερα με μια κριτική ταινίας (Buried) που είδε χθες το βράδυ μαζί με τον Apollona ('Οταν σας λέω ότι μόνο φίλοι μου με διαβάζουν, κάτι ξέρω...). Σας αφήνω να τον απολαυσετε:


------------------------------------------------------------------------

Spoiler Alert!!!
(Πιό spoiler δεν γίνεται...αποκαλύπτει μέχρι και το τέλος της ταινίας...)

--------------------------------------------------------------------------


...Για να μη σχολιάσω την ταινία που διάλεξε. "Buried"
Yπόθεση: Ο Πολ Κόνροι είναι Αμερικάνος οδηγός φορτηγού (πολιτικό προσωπικό) στο Ιρακ. Μετά από ενέδρα Ιρακινών ανταρτών βρίσκεται θαμμένος κάτω από την έρημο , εχοντας μόνο έναν αναπτήρα και ένα κινητό (και κάτι άλλες μαλακίες, που αν εξαιρέσεις το σουγιά με τον οποίο κόβει ένα δάχτυλο δεν πολυχρησιμοποιέι). Οι απαγωγείς που τον έβαλαν εκεί ζητάνε λύτρα και αυτός παλέυει να τα βρει ή να ψήσει κάποιον να τον σώσει, μέσω τηλεφώνου.
Σχόλια/Απορίες Spasokaridou:
  • Μεγάλε, αν μπορούσαμε να βρούμε 5εκ από το τηλέφωνο, θα το κάναμε κι εμείς. Ο Apollonas μάλιστα μπορεί να έκοβε και το πουλί του αντί για δάχτυλο.
  • Στην ταινία εμφανίζεται 1- επαναλαμβάνω ένας- ηθοποιός!!!! Παρόλα αυτά, μέσα στο φέρετρο διεξάγονται στιγμές μάχης, καταδίωξης, ακρωτηριασμών, πυρκαγιάς και αγωνίας.
  • Ποιός μπορεί να εξηγήσει ότι υπεύθυνος του αμερικανικού στρατού για τους απαχθέντες στο Ιράκ μιλάει με πιο αγγλική προφορά κι απ' τον Τόνυ Μπλερ;!!
  • Πώς μπόρεσε ο τύπος να βρει στο κινητό με δύο πατήματα κουμπιών και χωρίς να κάνει πρώτα κάποιο λάθος και στη συνέχεια να ξαναδοκιμάσει κ.ο.κ., να βρει πώς το ΑΡΑΒΙΚΟ μενού του κινητού αλλάζει στα αγγλικά;!;!
  • Πως περιμένει ο πρωταγωνιστής να σωθεί όταν (1) η γκόμενά του δεν απαντάει το τηλέφωνο παρά μόνο στα τελευταία 10' της ταινίας- καλό καριολάκι κι αυτή (2) ο μοναδικός γνωστός του που του απαντάει τον βρίζει και δε θέλει να του μιλήσει (3) η μάνα του δεν τον αναγνωρίζει
  • Σοβαρολογούν ότι δε μπορούν να εντοπίσουν πού είναι ένα κινητό με το οποίο μιλάνε 45';!;!;!

Συμπέρασμα:
Αυτόν τον έθαψαν. Εμείς τι φταίμε;!;!
Βαθμολογία:
5,5/10
Για το καλό σας:
Μην το δείτε. Στο τέλος πεθαίνει γιατί οι μαλάκες που προσπαθούν να τον σώσουν πάνε και βρίσκουν έναν άλλον που είναι θαμένος και πεθαμένος αλλού. Από Τιτανομαχία καλύτερο

6 comments:

  1. Ntrepomai - Ntrepomai - Ntrepomai

    Den perimena sto site pou pista akoloutho na do kati tetoio

    Filika
    Julia

    ReplyDelete
  2. Min ntrepesai Julia mou...

    O tipos exei dei mono to "Titanomaxia" k me auto kanei sigkrisi.

    I tainia eixe sinaisthima k vathos.

    Edeixne poso monos sou eisai sta diskola, grafeikratia amerikis, eikona pu exoun oi amerikanoi gia kathe aravanthropo k to antistrofo.

    polla sinisthimata.

    Tin epomeni fora des kati tou epipedou sou k kane kritiki se auto.

    Me poli agapi
    Lilikos

    ReplyDelete
  3. MINIMA APO DIAXEIRISTI:
    ======================

    META APO TO PERAS TIS PARAKATO PSIFOFORIAS ANAGKAZOMASTE NA DIAKOPSOUME TO
    "SPECIAL GUEST SECTION" OS "MI APODEKTON" K OS "AKATALLHLO GIA TO SITE AUTO PERIEXOMENO".

    ======================

    A) NA SINEXISEI O ANIDEOS NA KANEI KRITIKES

    B) NA EPISTREPSOUME STOUS KANONIKOUS
    RITHMOUS TOU POLI-AGAPIMENOU MAS BLOG.

    EPISIMA - TELIKA APOTELESMATA:

    A: 2 PSIFOUS

    B: 43 PSIFOUS


    EUXARISTOUME TON BLOGGER NIKO GIA TIN KATANOISI TOU.


    *************************
    KATHE PROSPATHEIA ANARTISIS OMOIOY POST
    MPOREI NA ODIGISEI SE AMESI LIKSI TOU BLOG
    *************************

    ReplyDelete
  4. Χα χα χα! Δεν υπάρχετε!

    Σοβάρά όμως, τώρα που ο Spasokaridos είναι στο πλευρό μου, ποιος θα μου κάνει γόνιμη κριτική επιπέδου; Και ποιος θα είναι ο arch-Nemesis του ιδίου; Μήπως να συνεχίσουμε να αλληλοκραζόμαστε;

    ΥΓ: Ποιός θεός σκέφτηκε το "μήνυμα από το διαχειριστή";

    ReplyDelete
  5. 1) Φίλε μου σπασοκάρυδε, μάθε πρώτα ορθογραφία και μετά αρθρογραφείς...

    Π.χ. οι απαγωγείς ζητάνε λΙτρα (βενζίνης ή κάποιου άλλου υγρού???).

    2) Η ουσία της κριτικής είναι να μην βλέπουμε οι υπόλοιποι τις ταινίες και να μαθαίνουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια της εκάστοτε ταινίας μέσω εξυπναδίστικων σχολίων???

    ReplyDelete
  6. Απαντώ εκ μέρους του Spasokaridou ελέω της απουσίας του...

    1)Αν θέλεις να διαβάσεις ορθογραφία διάβασε λεξικό.

    2)Ακου πως δουλεύει το σύστημα: Διαβάζεις ότι πρόκειται για την τάδε ταινία και μετά από κάτω βλέπεις με μεγάλα γράμματα την προειδοποίηση SPOILER ALERT (αν δεν ξέρεις αγγλικά βάλτο στο γκουγλ τράνσλεητ. Αν δεν ξέρεις να κάνεις copy paste δεν μπορώ να σε βοηθήσω...)

    Σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι έχεις να κάνεις δύο επιλογές:
    α) Αν την έχεις δει την ταινία συνεχίζεις να διαβάζεις για να δεις που το πάει ο μαλάκας κι ύστερα πας στα σχόλια και ξερνάς την χολή σου όμορφα κι ωραία...

    β) Αν δεν έχεις δει την ταινία...εδώ τα πράγματα περιπλέκονται λίγο. Δώσε βάση όμως και θα το σώσουμε. Αγοράζεις αθηνόραμα και βρίσκεις σε ποιά σινεμά παίζει την εν λόγο ταινία. Διαλέγεις ένα που να σε βολεύει. Πας στο σινεμά (με τραμ, λεοφωρείο, μετρό, στρογγυλοφάναρο παπί...δεν εχει σημασία, αρκεί να φτάσεις...). Αγοράζεις εισιτήριο από το ταμείο. Μπαίνεις μέσα και βλέπεις την ταινία (νάτσος, ποπ-κορν και κόκα κόλες προαιρετικά...). Αφού τελειώσει ο σινεμάς γυρνάς σπίτι. Ανοίγεις το πισι. Μπαίνεις trip-O-karido. Πας στα σχόλια και ξερνάς τη χολή σου όμορφα κι ωραία.

    Τό 'χουμε;

    ReplyDelete