Saturday, March 13, 2010

5 τρόποι για να μειωθεί το έλλειμμα τσακ-μπαμ και να βγει η χώρα από την κρίση μια και καλή
Γιωργάκη αν με ακούς, στο αφιερώνω! Επειδή είσαι και πολύ προχώ ατομάκι και επειδή ότι μαλακία και να τους πεις εκεί κάτω στην Ελλάδα θα το δεχτούν χωρίς αντίρρηση, προς το παρόν τουλάχιστον, θα σου δώσω πέντε μικρές συμβουλές, τις οποίες αν εφαρμόσεις θα σώσεις την παρτίδα. Άκουσε με, τρελλό χοροπηδηχτό αγόρι, και δεν θα χάσεις. Από σωτήρας των 100 ημερών θα γίνεις εθνοσωτήρας. Από ήρωας με τα κολάν θα γίνεις Chuck Norris. Από τσάμπα μάγκας θα γίνεις σκέτος μάγκας. Και τέλος από αρχίδια πρωθυπουργός θα γίνεις πρωθυπουργός με αρχίδια!
Here it goes:
Φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Δεν έχω να επιχειρηματολογήσω πάνω σε αυτό. Το θεωρώ αυτονόητο. Ξέρω ότι πολλοί έχουν μιλήσει γι’ αυτό το θέμα και αυτό ακριβώς μου τη σπάει. Ότι, αντί να έχει ήδη γίνει, καθόμαστε ακόμα και το συζητάμε! Όλοι το θέλουμε. Ακόμα και πιο hardcore θεούσες γιαγιάδες/θείτσες που κατέβαιναν στα συλλαλητήρια για τις ταυτότητες, τώρα που το σκατό-παξιμάδι θεωρείται είδος πολυτελείας μαζί με το χαβιάρι και τον καπνιστό σολομό (κοινώς δεν υπάρχει σάλιο) και βλέπουν την σύνταξή τους να ζαρώνει πιο πολύ κι απ’ το πουλί του άντρα τους, είμαι σίγουρος πως αν τις ρωτήσεις θα σου πουν χωρίς δισταγμό: «Να τους τα πάρετε όλα, μην αφήσετε στάχτη!»
Αποποινικοποίηση του χασίς – Ανάπλαση Ζωνιανών. Κωδική ονομασία: Amsterdam του Νότου. Σοβαρά τώρα! Σκεφτείτε το λίγο…Αφού το παράγουν που το παράγουν. Κι αφού το πουλάνε που το πουλάνε. Κι αφού το κράτος παίρνει έτσι κι αλλιώς τη μίζα του (άσχετα αν τα λεφτά δεν καταλήγουν στα κρατικά ταμεία αλλά στις τσέπες των μπάτσων). Γιατί λοιπόν να μην στηθεί όλη αυτή η επιχείρηση υπό την αιγίδα και τις ευλογίες της κυβέρνησης; Δεν βλέπω κάτι παράλογο…
Πρόσληψη της Τζούλιας στο δημόσιο. Συγκεκριμένα στην ΕΡΤ, οπού θα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα (όποιος σκέφτηκε το τραγούδι, το modeling ή τη παρουσίαση εκπομπής παρακαλώ να χτυπήσει το κεφάλι του 3 φορές δυνατά στο πληκτρολόγιο. Ευχαριστώ). Θα γυρίζει ταιν...εεε συγνώμη τσόντες ήθελα να πω με κρατικό προϋπολογισμό. ΟΚ, Τζούλια μου, η σαμπάνια ίσως να μην είναι Dom Perignon αλλά σκέψου ότι θα το κάνεις για το καλό της χώρας! Τα έσοδα από τις πωλήσεις των DVD θα διατίθενται, φυσικά, στο ταμείο στήριξης και η Τζούλια θα κερδίσει την χαμένη της αξιοπρέπεια. It’s a win-win scenario.
Ενοικίαση νησιών. Δεν λέω βρε αδερφέ να τα πουλήσουμε όπως πρότειναν οι χοντρομαλάκες οι Γερμανοί. Προς θεού! Μπορούμε όμως πολύ εύκολα να τα νοικιάζουμε σε ξένους μεγιστάνες wannabe-Ωνάσηδες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τώρα μου ‘ρχονται στο μυαλό ατάκες από τις bimbo-γλάστρες-χαζογκόμενες που βολοδέρνουν στο πλάι των πουράτων μεγιστάνων, του στυλ: «Μωρό μου δεν μου αρέσει το νησί που νοίκιασες φέτος, του χρόνου θέλω ένα μεγαλύτερο» ή «Καλά ρε μωρό μου, έπρεπε να το νοικιάσεις; Δεν μπορούσες να το αγοράσεις;!;!; Τι θα πω τώρα στις φίλες μου;». Μαγεία….Με την ίδια λογική η Ακρόπολη θα μπορούσε να παραχωρείται ως αίθουσα δεξιώσεων για τους καλοκαιρινούς γάμους των επωνύμων.
Last but not leastΘα εξάγουμε νταηλίκι! Ναι φίλε, όπως το άκουσες. Αφού το ‘χουμε σαν λαός ρε παιδί μου το νταηλίκι, κι η ψευτομαγκιά μας πέφτει κι απ’ τα μπατζάκια, γιατί να μην το εκμεταλλευτούμε; Θα πουλάμε προστασία σε μικρές υποανάπτυκτες χώρες-μαγαζιά της Αφρικής και της Ασίας (γιατί στην Ευρώπη δεν μας παίρνει και στην Αμερική έχουν προλάβει άλλοι...). Μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, θα πέφτει ντάγκα ντάγκα το μαρούλι. Κι αν πάνε να κουνηθούνε τους κάνουμε και την πρόσοψη γυαλιά καρφιά άμα λάχει να ‘ούμε…

11 comments:

  1. Noniliki file, mou areseis. Gia kati tetoious tipous san k esena i Ellada einai 100 xronia piso.

    Sovareuteite Ellines allios kanenas de tha sas parei sta sovara. (mou to legan sto sxoleio auto k ksero)

    Anti na dineis to xrisafi k to ouranio tis xoras sou ston George Soros vgale arxidia, pata podi, dose lefta gia ipodomi k gine plousios..Ainte, vlaxo

    Brgds
    Julia

    ReplyDelete
  2. 5 τρόποι για να πάψεις να γράφεις σαχλαμάρες:

    1/ Τώρα που έπαψες να είσαι μαμάκιας, έγινες γραναζάκι του καταναλωτικού συνοικεσίου τρεπεζαριών με καναπέδες και άρχισες να σκουριάζεις βλέποντας (ψευτοκουλτουριάρικες, είμαι βέβαιος) ταινίες παρέα με το ολόγραμμα της κοπέλας σου, μπορεί να μην περισσέψει κάποιο μήνα φράγκο (καταραμμένο ΙΚΕΑ!) για το λογαριασμό του internet και έτσι να στο κόψουν το ριμάδι να ησυχάσουμε όλοι!

    2/ Να ξεκινήσεις να κάνεις καμιά δουλειά και όχι να τρως κοινωτικά κεφάλαια κοροϊδεύοντας τον κόσμο. Έτσι μάλλον δε θα έχεις τον άπειρο ελεύθερο χρόνο που φαίνεται να έχεις τώρα, "χρησιμοποιώντας" (αν μπορεί να χαρακτηρίσειπαράγωγο της λέξης χρήσιμο σχετικά με οτιδήποτε έχει να κάνει με τις εξυπνάδες σου)τον για να μολύνεις τις οθόνες των υπολογιστών μας

    3/ Ίσως κάποια μέρα τύχει να διαβάσεις αυτά που γράφεις. Υποθέτοντας ότι μπορείς να βάλεις γράμματα το ένα δίπλα στο άλλο και να σχηματίσεις λέξεις, προτάσεις και (ω, ναι!) παραγράφους (εκτός αν τα υπαγορεύεις σε κάποιον όλα αυτά τα μαργαριτάρια- τίποτα δε θα με εξέπλητε με εσένα), τολμώ να πάρω το ρίσκο και να γράψω ότι έχεις αρκετό brain power για να αντιλυφθείς (έστω και μετά δυσκολίας) ότι οι αράδες σου χωράνε μόνο σε δακρύβρεχτο ημερολόγιο 13χρονης

    4/ Να αποφασίσεις να αφιερώσεις το συγγραφικό σου ταλέντο (γελάνε και τα pixels της οθόνης μου!!) στην κατάκτηση ψηλότερων κορυφών όπως η δημοσίευση ανακοινώσεων γάμων, αγγελιών πώλησης μεταχειρισμένων ούπα και ενδεχομένως- αν προσπαθήσεις πολύ πολύ σκληρά- των διανυκτερευόντων φαρμακείων της ευρύτερης περιοχής Βρυξελλών και περιχώρων.

    5/ Να μας λυπηθεί ο Θεός - που δεν έχω καταλάβει αν πιστεύεις τελικά πως υπάρχει με βάση το ότι ο τυφλοπόντικας σκαύει καλύτερα λαγούμια απ' ότι εσύ και ότι ο ασβός βρωμάει περισσότερο από εσένα (;)- και να κάνει ένα θαύμα. Τώρα όμως που (καθ' υπόδειξή σου το πιο πιθανό) του φορολογούμε και την περιουσία στην Ελλάδα, δεν περιμένω ούτε από πλευράς Του έλεος...

    Spasokaridos

    ReplyDelete
  3. Μάλιστα! Όλο το στάδιο είναι όρθιο και σε χειροκροτεί! Το κέρδισες επάξια το standing ovation σου σε αυτο το σκουπιδαριό που έχω το θράσσος(!) να ονομάζω blog εγώ ο ατάλαντος πρωην μαμάκιας νυν γραναζάκι του μηχανισμού με το μυαλό 13χρονης. Μας έβαλες όλους στη θέση μας! Κι εμένα και τους λιγοστούς πλην αδαείς και ανάξιους σχολιαστές! Εντάξει λοιπόν; Πήρες την απιτούμενη δόση προσοχής για σήμερα; Η θα βγεις και στο δρόμο φορώντας φουστανέλα και πουέντες κρατώντας πλακάτ που θα γράφει "ΚΑΤΩ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΙΚΕΑ" για να ρεφάρεις; Αλήθεια αν εγώ είμαι όλα αυτά που λές, εσύ, που αφιέρωσες τόσο χρόνο σε μένα διαβάζοντας όλα τα posts και σχολιάζοντας με τόσο ζήλο και τόση σπουδή σε όλα, μην τυχόν και σου ξεφύγει κάτι, τι ακριβώς είσαι; Χαίρομαι που διαφωνούμε, άλλωστε η διαφωνία είναι αυτή που φέρνει την πρόοδο, γιατί προτιμώ να διαφωνώ μαζί σου παρά να μοιάσω έστω και απειροελάχιστα στη μίζερη ύπαρξη σου. Κι αν ποτέ το κάνω παρακαλώ να με πυροβολήσετε στο κεφάλι χωρίς δεύτερη σκέψη!

    ReplyDelete
  4. Xosta Antra mou etsi opos ta / to xoneis mono esi!

    Luv,
    Julia

    ReplyDelete
  5. Αφιερώνω χρόνο στο να σε διαβάζω και να σχολιάζω γιατί δυστυχώς έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο απ' ότι θα έπρεπε, για λόγους που μόνο θεωρητικά γνωρίζεις, γεγονός που σε καθιστά "ειδήμονα" στο να προτείνεις (5) τρόπους για τη λύση τους.

    Αν δεν αντέχεις κριτική, γράψε ημερολόγιο.

    Άπαξ και δημοσιεύεις τις "σκέψεις" σου, κάτσε και άκου τα.

    Επίσης, καλό είναι να υπάρχει η αίσθηση του μέτρου καθώς και της βαρύτητας και σημασίας των λέξεων ("...προτιμώ να διαφωνώ μαζί σου παρά να μοιάσω έστω και απειροελάχιστα στη μίζερη ύπαρξη σου. Κι αν ποτέ το κάνω παρακαλώ να με πυροβολήσετε στο κεφάλι χωρίς δεύτερη σκέψη!")

    Εφέ για το τίποτα και υπερβολική επίθεση.

    Δεν πειράζει όμως. Καλό είναι να σε βλέπω να χάνεις την ψυχραιμία σου.

    Θα περίμενε βέβαια κανείς να προκύψουν από αυτό κάποιες αυθεντικές σκέψεις και όχι εξωραϊσμένες κοινοτοπίες.

    Περιμένω το επόμενό σου μαργαριτάρι για να δω αν θα συνεχίσω να ασχολούμαι με την πάρτη σου.

    Spasokaridos

    ReplyDelete
  6. Spasokaride poly magas mas to paizeis apo to internet....Mila kalytera, o kathenas leei tin gnwmi tou kai den sou milise kanenas asxima proswpika esena. Kritiki den einai na apantame me eksypnades kai na kanoume proswpiki epithesi. To na se vrisw apo edw kai na fanw kabosos me afta pou grafw einai to pio efkolo pragma. Kai esy Julia den eisai kai poly sibathitiki episis. Egw pantws tha psifiza afton pou ta xwnei me prakseis (efarmozw metra kai kanw erga) kai oxi legontas eksypnades kai diagwnismo ritorikis ikanotitas. An me vriseis kai emena tha se vrisw kai egw kai paei legontas. Den einai tropos aftos.
    Giannis

    ReplyDelete
  7. Kai ston Tripokarido tha synistousa mia pio iremi kai oxi apolyti siberifora gia to ti prepei kai ti den prepei na ginei. Episis thelw na pistevw oti den ta elege kai sovara ola, eixe kai kritiki lazopoulou mesa. To kalo kai to kako to niwthoume oi perissoteroi toulaxiston alla den efarmozetai panta efkola. Genika borei o kathenas na leei oti thelei alla me epixeirimata kai na afinei ton allon na krinei kai na to sizitisei xwris na anevainoun oi entaseis. Me to etsi thelw den emathe kanenas to "giati". Thelei poly douleia to pragma kai ta metra tha parthoun otan xreiazetai. Kai nai kathe metro exei kai to timima. An den theleis na antidraseis opws einai koinwnika apodekto tote tha perasei h gnwmi twn pollwn. Oloi leme tin gnwmi mas kai epimenoume alla kanenas den thelei na ginei politikos. An pistevete oti boreite na swsete tin Xwra prepei na politikopoihtheite kai na to kanete.
    Giannis

    ReplyDelete
  8. @ Spasokaridos: Αχ σταματα θα δακρύσω...Μήπως προσέβαλα την ευαισθητή σου ψυχοσύνθεση με τις καφρίλες μου; Μήπως σε έκανα να πας στη γωνιά σου και να κλάψεις σαν μικρό κοριτσάκι;

    Φαντάζομαι όχι! Ακριβώς έτσι λοιπόν φαντάσου κι εσύ (αν διαθέτεις το απαραίτητο "brain power" φυσικά) ότι ούτε έχασα την ψυχραιμία μου, ούτε θίχτηκα η παρεξηγήθηκα από την -όπως όλοι καταλάβαμε- καλοπροαίρετη και μέσα σε κόσμια πλαίσια και χωρίς απρόκλητους και υπερβολικούς χαρακτηρισμούς κριτική σου που σαν μοναδικό στόχο της είχε το να με κάνει καλύτερο άνθρωπο και ενδεχωμένως καλύτερο blogger (θεός φυλάξοι)...

    Δεν θα μπω καν στον κόπο να αναφέρω τις ατάκες σου και να τις αντικρούσω. Δυστυχώς για σένα - κι εδώ ταιριάζει γάντι ενα μεγαλοπρεπέστατο "χελοοοοοοου"- είναι ακριβώς από πάνω τα όσα έχεις πεί κι όποιος έχει μάτια και μυαλό μπορεί να τα διαβάσει και να βγάλει μόνος του τα συμπεράσματα του...

    Κι αφού είμαι μέγας (και συνάμα ανούσιος) εφετζής άκου κι αυτό: Τα σχόλια σου όχι μόνο δεν με νευριάζουν αλλά μπορώ να πω πως με διασκεδάζουν κιόλας. Με διάσκεδάζουν σχεδόν το ίδιο όσο με διασκέδασε το χέσιμο που έριξα σήμερα το πρωί! Και δεν το λέω ειρωνικά, πραγματικά το φχαριστήθηκα... Πως σου φάνηκε;

    ReplyDelete
  9. Sorry re magkes.
    Mallon mperdeftikate. Se afto to blog, k se afto to keimeno, den psifizoume ton malaka tou mina. Opote, den katalavaino pros ti olos aftos o kataigismos epitheseon k o entiposiasmos.
    Boooooooring!!!

    ReplyDelete
  10. Δεν το περίμενα, αλλά ναι, είπες κάτι με το οποίο μπορώ να συμφωνήσω!

    Το χέσιμο είναι μεγάλη απόλαυση!

    (οπότε, μάλλον... ευχαριστώ)

    Τώρα όμως, αλήθεια, είναι δυνατόν να απαντάς ρωτώντας αν με έκανες να κλάψω σα μικρό κοριτσάκι;

    Την παλεύεις;

    Θα πρέπει να με προειδοποιείς για τέτοιου είδους πράγματα. Την επόμενη φορά που θα σου την πω, θα πρέπει να περιμένω απαντήσεις του στυλ "καθρεφτάκι", "όποιος κοροϊδεύει, κοροϊδεύει τον εαυτό του" κτλ;

    Είπα εγώ ότι κάνω καλοπροαίρετη κριτική; Τι σχέση έχει η προαίρεση με το περιεχόμενο της κριτικής;

    Μπορεί να είμαι ο χειρότερος, τα κίνητρά μου να είναι ελεεινά, αλλά σε αυτό που λέω να έχω δίκιο.

    Αν αυτός που είμαι, ο τρόπος που μιλάω ή τα κίνητρα που υποθέτεις ότι έχω, δε σε αφήνουν να δεις την ουσία, ποιος χάνει; (πέρα από το άθλημα)

    Κρίνοντας από τα γραπτά σου, ο χαρακτηρισμός "εφετζής", είναι μάλλον κομπλιμέντο στο σύστημα αξιών σου.

    (οπότε, πάλι ευχαριστώ)

    Δεν έχασες την ψυχραιμία σου; Τι άλλο θα ακούσουμε;!

    Σε λίγο θα μας πεις ότι αυτός που γεμίζει το σωληνάριο της οδοντόπαστας όταν αδειάζει είναι ο Λουκάς Βύντρα!

    Spasokaridos

    ReplyDelete
  11. Α ρε spasokaride...και πάνω που είχα αρχίσει να σε συμπαθώ και να πιστεύω πως τελικά είσαι όντως έξυπνος και άξιος ασχολίας, πας και μου τα χαλάς...

    Πρώτα απ' όλα μάθε να διαβάζεις!!! Ελληνικά γράφω! Μήπως θες να στα γράψω και στα αγγλικά;

    Δεύτερον, μάθε να διαβάζεις ανάμεσα στις γραμμές!!! Read between the lines που λένε και στο χωριό μου...Υπάρχει ένα μικρό πραγματάκι που λέγεται ειρωνία! Τα ταααα! Πρέπει να σε χτυπήσει στη μούρη για να το αντιληφθείς;

    Παρ'όλα αυτά το εννοώ οτί με διασκεδάζεις. Αυτο το λέω χωρίς ειρωνία. Γκε γκε; (το διευκρινίζω απλά, διότι φαίνεται πως η γρήγορη εναλλαγή ειρωνίας και κυριολεξίας στο γραπτό λόγο σε μπερδεύει λίγο...Σου δίνω όμως κι ένα point γιατί δεν βλέπεις τι φάτσα μου όταν τα λεω και άρα δεν μπορείς να αντιληφθείς το ύφος μου. Καταραμένο "brain power"...)Κι ενώ ήμουν έτοιμος να σου προτείνω να θάψουμε το τσεκούρι του πολέμου και να καπνίσουμε τη πίπα της ειρήνης, πας και μου κακολογείς τον Λουκά τον Βύντρα...για δεύτερη φορά μάλιστα! Ε όχι! Αυτό πάει πολύ...Τι σου φταίει ο ήρωας Λουκάς; Ο ακούραστος στρατιώτης Βύντρα; Ο στυλοβάτης της άμυνας και πολυεργαλείο της ομάδας; Ο εκπορθητής της Τριπολιτσάς; Ανάκάλεσε σε παρακαλώ και εγώ εις αναγνώρισην της καλής σου θελήσεως θα σε κεράσω πιτόγυρο στην Grand Place όποτε και αν επισκεφθείς το όμορφο χωριό μας. Σου δίνω το λόγο της Προσκοπικής μου τιμής!

    ReplyDelete