Wednesday, March 24, 2010

Σκάσε και πλήρωνε
Την αφορμή για το κομμάτι που ακολουθεί μου την έδωσε ο φίλος Β.Γ. (Ναι, είναι ο ίδιος "μαλάκας" που έλεγε ότι γεράσαμε στο προηγούμενο άρθρο. Αγόρι μου! Θα σε κάνω εγώ διάσημο!). Είμαστε στο καφενείο του χωριού –ναι, όσο κι αν σας κάνει εντύπωση οι Βρυξέλλες είναι ένα μεγάλο χωριό (τουλάχιστον για εμάς τους έλληνες) κι όπως κάθε χωριό που σέβεται τον εαυτό του, έτσι κι αυτό έχει το καφενείο του στη κεντρική πλατεία- λίγη ώρα πριν το ντέρμπι και έχουμε πιάσει την καθιερωμένη πια συζήτηση για τα πολιτικά. Ο Β. έχει NOVA οπότε βλέπει ελληνική ΤV. Μου λέει λοιπόν:
- Μαλάκα τι είδα σήμερα στην TV; Μου σηκώθηκε η τρίχα! Δεν πίστευα στα αυτιά και τα μάτια μου!
- Τι είδες ρε μαλάκα; Θα κατέβετε με «πειραματική» 11άδα από τις ακαδημίες και Αλέφαντο προπονητή;
- Μη λες βλακείες ρε! Είδα διαφήμιση που παίζεται στην Ελλάδα και λέει: «Αν αγαπάς την Ελλάδα στάσου κι εσύ δίπλα της! Αριθμός λογαριασμού τάδε κτλ κτλ…)
Η πρώτη μου αντίδραση ήταν ένα ανάμεικτο συναίσθημα. Κάτι ανάμεσα σε αηδία και γέλιο. Ύστερα το επεξεργάστηκα μέσα μου και το γέλιο μετατράπηκε σε οργή. Και ιδού η απάντησή μου στην εν λόγω διαφήμιση: Όχι ρε! Δεν την αγαπάω την Ελλάδα! Αυτή με αγαπάει δηλαδή;
Δεν τους φτάνει λοιπόν που κουτσουρέψανε μισθούς και επιδόματα, συντάξεις και παροχές. Δεν τους φτάνει που αύξησαν τους φόρους. Ζητάνε και ελεημοσύνη!;!;! Τουλάχιστον απ’ ότι έμαθα επέβαλλαν φόρο 20% στα εισοδήματα της εκκλησίας – δυστυχώς όχι ΚΑΙ στην ακίνητη της περιουσία- κι αυτό είναι το μόνο ευχάριστο. Βγήκαν λοιπόν οι κύριοι, φορώντας τα λουστρίνια τους ωσάν κονιόρδοι, στη γύρα για να ζητιανέψουν από τους ξένους εταίρους μας. Στην προκειμένη η μόνη «εταίρα» είναι η ίδια η Ελλάδα, ενώ όλοι αυτοί μοιάζουν να είναι «συνέταιροι» στην κονόμα (βλέπε εξοπλισμούς κτλ.) αλλά όχι και στο έγκλημα. Κοινώς τώρα που το σκατό χτύπησε στον ανεμιστήρα, δε σε ξέρω δε με ξέρεις… υποφέρεις και ΘΑ-συνεχίσεις-να-υποφέρεις-για πολύ-ακόμα-βρωμερό-σκουλίκι! Αφού λοιπόν οι κύριοι γύρισαν πίσω με άδεια χέρια…Μα τι λέω;; Ξέχασα! Στα 3 (αρχίδια) πήραν μια βίζα δώρο…Όχι black, μην κάνεις όνειρα…Ούτε platinum. Ούτε καν gold για τα μικροέξοδα βρε αδερφε…Όχι, όχι… τίποτα που να έχει να κάνει με λεφτά. Απλά ένα ελευθέρας για να μπαίνουμε στην καλύτερη και γαμιστερότερη χώρα του κόσμου άκοπα. «Ευχαριστούμε την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών» (με κινέζικη προφορά, για να μην ξεχνιόμαστε) και συνεχίζουμε. Ήρθαν λοιπόν πίσω και βγάλανε δίσκο υπέρ ανεγέρσεως…του κράτους ώστε να δώσει ο έλληνας από το υστέρημα του. Ποιο υστέρημα ρε βλάχο;;; Για να υπάρξει το υστέρημα πρέπει πρώτα να υπάρχει το πλεόνασμα…Εδώ όμως δεν υπάρχει ούτε πλεόνασμα ούτε υστέρημα ούτε τίποτα. Με δανεικά ζει ο έλληνας, πάρτε το χαμπάρι επιτέλους.
Βέβαια, για να κάνω λίγο και το δικηγόρο του διαόλου που μ’ αρέσει και επειδή τίποτα σ’ αυτή τη ζωή δεν είναι άσπρο-μαύρο (εκτός από τις ζέβρες και τον ΠΑΟΚ): Γιατί μου παραπονιέσαι έλληνα λαμογιάκο μου εσύ; «Να πληρώσουν αυτοί που τα ‘φαγαν» φωνάζεις. «Να πάνε πρώτα φυλακή αυτοί που τα πήραν και μετά θα πληρώσω» λες. Ναι, ε;;; Τόσα χρόνια που τους ψηφίζεις, αυτούς που σε έκλεβαν, γιατί δεν παραπονιόσουν; Εσύ που τους έδινες την λαϊκή εντολή να κοροϊδεύουν την Ε.Ε. δεν ήσουν συνένοχος; Εσύ που ο γιός σου ο στρουγκανόβλαχος μπήκε στο δημόσιο έχοντας τελειώσει το γυμνάσιο με 8, επειδή είχες μπάρμπα βουλευτή από το χωριό σου, γιατί ωρύεσαι; Τόσους μισθούς έχει φάει τόσα χρόνια ο χαραμοφάης! Guess whatIts payback time!
Ναι, έφταιξαν! Ναι, έκλεψαν! Ναι, τους αξίζει να σαπίσουν στη φυλακή μέχρι να πεθάνει ο Highlander! Αλλά κι εσύ δεν πας πίσω. Όταν ο άλλος σου λέει κατάμουτρα: «Ξέρεις κάτι μωρέ; Θα σε ληστέψω. Έτσι επειδή γουστάρω…» κι εσύ πας και του δίνεις το κλειδί της πόρτας και το συνδυασμό του χρηματοκιβωτίου, ε δεν είσαι άξιος της μοίρας σου; Κι αφού δεν έχεις την διάθεση να σηκωθείς από τον καναπέ σου και να κάνεις επανάσταση και να τους πετάξεις όλους από έναν γκρεμό (δεν μιλάω για ανέκδοτα τύπου ΠΑ.ΜΕ., μιλάω για αληθινή επανάσταση με ικριώματα και γκιλοτίνες και τα σχετικά στο Σύνταγμα…σαν τον παλιό καλό καιρό) ε, σκάσε και πλήρωνε!
«Μιλάς κι εσύ που πήγες στο εξωτερικό και βολεύτηκες;» Ναι μαλάκες μου, βολέυτηκα! Κι ελπίζω οι θεοί να με αγαπάνε και να μη με βγάλει ο δρόμος μου ξανά από Ελλάδα (για εργασία τουλάχιστον, γιατί για διακοπές μια χαρά είναι. Άσε που όταν έρχομαι ακουμπάω και «συνάλλαγμα» για να μην γκρινιάζετε). Και γελάω με όλους αυτούς που βγαίνουν στα παράθυρα και διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για την κατάφωρη αδικία που τους βρήκε. Και με αυτούς που κατεβαίνουν στις πορείες επειδή επιβαρύνθηκε άδικα ο κλάδος τους. Γελάω και με τον πατέρα μου (ταρίφας είναι) που κατέβηκε για πρώτη φορά στη ζωή του σε πορεία επειδή αναγκάζουν, λέει, την κίτρινη φυλή να κόβει αποδείξεις. Αν δεν την κόψεις εσύ, δεν την κόψει ο ένας, δεν την κόψει ο άλλος, ποιος στο διάολο θα τη κόψει τη ριμάδα την απόδειξη;;; Αλήθεια πώς γίνεται όλοι να αναγνωρίζουν το πρόβλημα και την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα και όλοι να λένε ότι πρέπει να «βοηθήσουμε όσο μπορούμε» αλλά όταν έρχεται η μαύρη ώρα να βάλουν το χέρι στη τσέπη για να «βοηθήσουν όσο μπορούν» ξαφνικά κωλώνουν, κάνουν τους κινέζους, και διαμαρτύρονται για αδικία…;
Άρα έχουμε και λέμε:
Μαλάκα Γιώργο…Πάρε τα μέτρα που πρέπει να πάρεις. Κόψε τους κώλους που πρέπει να κόψεις. Ρούφα το αίμα του έλληνα μισθωτού με μπουρί σόμπας. Αλλά μέχρι εκεί! Γελοιότητες του στυλ «Συγκινούμαι όταν με πιάνουν οι απλοί πολίτες στο δρόμο...» διαβάζοντας από μέσα, λογαριασμοί ελεημοσύνης και άλλες τέτοιες ομορφιές ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ!!! Το μόνο που καταφέρνεις είναι να προκαλείς αηδία και εμετο! Το χάπι/υπόθετο είναι πολύ μεγάλο/χοντρό για να χρυσωθεί…
Μαλάκα έλληνα μισθωτέ…Όπως είπα και πριν: ΣΚΑΣΕ και ΠΛΗΡΩΝΕ! Γιατί το λιγότερο που μπορείς να χαρακτηριστείς είναι συνυπεύθυνος. Η ανοχή είναι συνενοχή κι αυτό να το θυμάσαι (γιατί μόνο τώρα που τσούζει θα το θυμηθείς όντως) την επόμενη φορά που θα πας στην κάλπη. Κι αν ακόμα δεν πήρες το μήνυμα κλείνω με ένα από τα αγαπημένα μου αποφθέγματα:
«Η δημοκρατία είναι ένας μηχανισμός που ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ότι κυβερνώμεθα ΟΧΙ καλύτερα απ’ ό,τι AΞΙΖΟΥΜΕ» George Bernard Shaw
(Το be continued…someday…somehow…)

No comments:

Post a Comment