Tuesday, June 1, 2010

Θάνατος στους Οβριούς
Ύστερα από άπειρα…(2) fan requests αποφάσισα να ασχοληθώ με το θέμα. Όχι ότι δεν με απασχολούσε έτσι κι αλλιώς, άλλα και τι να έγραφα; Να αρχίσω να βρίζω τους εβραίους; Οι φίλοι μου έχουν βαρεθεί να με ακούνε και οι υπόλοιποι θα με πούνε ρατσιστή! Ε, λοιπόν ξέρεις κάτι; Ναι ρε φίλε! Είμαι ρατσιστής! (Τι να κάνουμε; Έχω κι εγώ ένα ελάττωμα, μια αδυναμία, μια εμπάθεια βρε αδερφέ. Κανείς δεν είναι τέλειος. Πόσο μάλλον εγώ…). Η μάλλον θα ήμουν ρατσιστής αν οι εβραίοι ανήκαν στην ανθρώπινη φυλή. Αλλά δεν ανήκουν! Οπότε τη γλιτώνω…Βέβαια έτσι γίνομαι αυτομάτως σπισιστής but I can live with that…
Δεν τους χωνεύω ρε φίλε και το λέω ξεκάθαρα και χωρίς αναστολές. Όχι μόνο την πολιτική ή στρατιωτική τους ηγεσία, τους ιθύνοντες νόες, αυτούς που κινούν τα νήματα κι άλλες τέτοιες παπαριές Αυτά είναι για τους αφελείς. Και ο απλός λαός τους είναι το ίδιο καθίκια με αυτούς που τους κυβερνούν. Αν ρωτήσετε 10 απλούς πολίτες αυτή τη στιγμή για το συμβάν είμαι σίγουρος ότι οι 8 τουλάχιστον θα πουν ότι “οι στρατιώτες καλώς έπραξαν ως έπραξαν καθώς απειλήθηκε η σωματική τους ακεραιότητα και μπλα μπλα μπλα…”, ενώ μόνο 2 θα καταδικάσουν το γεγονός αν και θα σταθούν στην προκλητική στάση των ακτιβιστών (σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις). Γιατί; Γιατί έτσι τους έχουν μάθει! Ανέκαθεν. Γιατί μια μέρα στα βάθη των αιώνων αποφάσισαν πως είναι ο χαϊδεμένος λαός του θεού κι από τότε μας πρήζουν τα αρχίδια! Κι εμείς, ο υπόλοιπος κόσμος, είμαστε υποχρεωμένοι να τους καλοπιάνουμε και να τους κανακεύουμε. Σαν το κακομαθημένο πλουσιόπαιδο στο σχολείο που επειδή ο μπαμπάς έχει χορηγήσει την κατασκευή της βιβλιοθήκης -με λεφτά από ναρκωτικά, ή όπλα, ή πουτάνες το πιο πιθανό- και έχει ονομαστεί ευεργέτης, η δασκάλα ποτέ δεν το μαλώνει, ό,τι μαλακία και να κάνει, ενώ πάντα τη ζημιά τη πληρώνουν τα άλλα τα παιδάκια. Ακόμα κι αν το μαλακιστήρι μπροστά στα μάτια της ανοίξει το κεφάλι του Γιωργάκη με τον διαβήτη (αυτόν τον μεγάλο, που είναι για να σχεδιάζεις κύκλους στον πίνακα) η καριόλα θα μαλώσει τον κακόμοιρο τον Γιωργάκη επειδή λέρωσε το πάτωμα της τάξης με το αίμα του, ενώ είναι πολύ πιθανό να επιβραβεύσει τον Γιαλόμ για την εφευρετικότητα του όσον αφορά τις εναλλακτικές χρήσεις ενός διαβήτη…
Έτσι λοιπόν κι αυτοί όποτε γουσταρίσουν, αρπάζουν τα όπλα κι αρχίζουν και σκοτώνουν κόσμο. Έτσι! Επειδή μπορούν! Κι επειδή ξέρουν πως ό,τι καφρίλα και να κάνουν, η διεθνής κοινότητα και οι διεθνείς ελεγκτικοί οργανισμοί ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ! Θα τους κάνουν ένα ντα στο χεράκι, θα τους πουν με σοβαρό ύφος και κουνώντας απειλητικά το δάχτυλο “Μην το ξανακάνετε αυτό” κι ύστερα θα τους ξαναβγάλουν στην αυλή για να “παίξουν” με τα άλλα τα παιδάκια. Κι όλα αυτά γιατί; Επειδή είναι ο πιο κατατρεγμένος λαός της ιστορίας; Σοβαρά; Τους Σομαλούς τους ρωτήσανε; Τους κατοίκους της Ρουάντα; (Ρουαντιανούς…;;;). Επειδή έγινε το ολοκαύτωμα; (Άσχετο. Προσκυνάω την μεγαλοφυΐα αυτής, της κατά τα άλλα διαταραγμένης προσωπικότητας. Μα σαπούνια;!;!;! Πως του ήρθε; Απλά θεός…). Το οποίο ολοκαύτωμα, παρεμπίπτοντος, λέγεται ότι ήταν υποκινούμενο από τους ίδιους έτσι ώστε να βρεθεί μια αδιαμφισβήτητη δικαιολογία για να δημιουργήσουν το δικό τους κράτος (όχι, δεν παρακολουθώ φανατικά Λιακόπουλο εξυπνάκια…). Τους αρμένιους τους ρώτησε κανείς; Τους πόντιους; Αυτούς γιατί δεν τους έχουμε στα όπα όπα; Και το χειρότερο; Οι δικαιολογίες τους! Θα πίστευε κανείς πως μια σοβαρή κυβέρνηση ή ένας σοβαρός εκπρόσωπος τύπου αυτής, θα είχε την απαιτούμενη ευθιξία αν μη τι άλλο, να βρει κάτι άλλο να πει από το: “Απειλήθηκε η σωματική ακεραιότητα των στρατιωτών κι έτσι αναγκάστηκαν να ανοίξουν πυρ”. Να μην μπουκάρανε στο καράβι σαν τους κουρσάρους τότε ρε μπαγλαμά!!! Το σκέφτηκε κανείς αυτό; Αλλά όχι φίλοι μου. Δεν είναι χαζοί. Απλά ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ! Χεστήκανε τι θα πει ο υπόλοιπος πλανήτης! Εγώ νομίζω ότι είναι κάτι σαν χόμπι για αυτούς. Κάνουνε μια καφρίλα με διεθνή αντίκτυπο, μετά βγαίνουν και λένε την γελοιωδέστερη δικαιολογία που τους έρχεται στο μυαλό (η οποία προκρίνεται μέσω διαγωνισμού στον οποίο συμμετέχουν οι πιο ηλίθιοι υπάλληλοι του ΥΠ.ΕΞ.) κι ύστερα κάθονται και γελάνε με τις αντιδράσεις των διεθνών ΜΜΕ. Ε, λοιπόν εγώ δεν το δέχομαι αυτό και αυτομάτως τους μισώ όλους! Από τον πρωθυπουργό μέχρι το τελευταίο σκατοέμβρυο που βρίσκεται μέσα στην κοιλιά της μάνας του! Καφρίλα αυτό που λέω, το ξέρω, αλλά εγώ τις λέω μόνο. Αυτοί τις κάνουν…
Όχι, δεν είμαι μισάνθρωπος, ασχέτως με το τι εντύπωση δημιουργούν τα λεγόμενα μου. Όχι, δεν παροτρύνω κανέναν να αρπάξει το Μ-60 και να βγει έξω σαν τον Γιαννάκη τον Ράμπο και να αρχίσει να γαζώνει εβραίους. Ναι, το ξέρω πως η βία δεν είναι η απάντηση (η βία όμως γεννά την οργή, την αγανάκτιση και εν τέλει τη βια...) Ναι, πιστεύω στην δυνατότητα και ικανότητα του ανθρώπινου είδους να ζήσει μια μέρα χωρίς λεφτά, χωρίς πολέμους, χωρίς ζήλεια, χωρίς τρόμο. Το πιστεύω αληθινα, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο κύτταρο της ύπαρξης μου και προσπαθώ να ζω τη ζωή μου με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε συνεχώς να έρχομαι πιο κοντά σε μια τέτοια πραγματικότητα. ΑΛΛΑ… Δύο φράσεις κλειδιά στην πάρα-προηγούμενη πρόταση που κάνουν την ειδοποιό διαφορά: “ανθρώπινου είδους” και “χωρίς λεφτά”. Οι εβραίοι, λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν ανήκουν σε έναν τέτοιο κόσμο. Δεν λέω να τους ξεκάνουμε, προς θεού… Δεν υπάρχει λόγος να πέσουμε στο επιπεδό τους και να βάψουμε τα χέρια μας με αίμα όπως αυτοί. Μπορούμε κάλλιστα να τους στείλουμε όλους μαζί πακέτο στο φεγγάρι και να τους αφήσουμε να κάνουν μόνοι τους τη δουλειά…
ΥΓ Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων και επειδή όπως πολύ σωστά παρατήρησε ένας καλεσμένος στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, όταν η Σία Κοσιώνη τον προσφώνησε ώς ελληνοισραηλινό, εκείνος απάντησε: “Όχι ελληνοισραηλινός! Ελληνοεβραίος. Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος για το τι κάνει το Ισραήλ”, έχω πλήρη επίγνωση ότι το να χρησιμοποιώ τη λέξη “εβραίος” δίνει θρησκευτικές προεκτάσεις σε ένα θέμα αμιγώς – τουλάχιστον φαινομενικά – γεωπολιτικό. Απλά είναι πιο εύηχο από το Ισραηλινός και γι’ αυτό επικαλούμαι την ποιητική αδεία ώστε να μου επιτραπεί η χρήση του.

5 comments:

 1. Αγαπητέ Καρυδο-τρύπη,

  κανένας Εβραίος (ή Ισραηλινός- πες το όπως θες) δε μου έκανε προσωπικά κάτι. Τώρα που το σκέφτομαι, αν εξαιρέσεις έναν Άγγλο που κάποτε με απέλυσε, κανένας πλην των συμπατριωτών μου δε μου έχει κάνει κάτι προωπικά.

  Έτσι λοιπόν συμμερίζομαι μερικώς τα όσα λες, με σαφώς λιγότερη εμπάθεια.

  Πρέπει παρόλα αυτά να σου πω ότι το παράκανες, ειδικά στο κομμάτι του Χίτλερ και του ολοκαυτώματος.

  Ένα sanity check του με ποιων τις απόψεις συμπίπτουν (στο κομμάτι αυτό) οι δικές σου, ίσως σε κάνει να τις επανεκτιμήσεις.

  General Bogof

  ΥΓ. Για να είμαι μαζί σου όσο ειλικρινής σου αξίζει, πρέπει να σημειώσω ότι ο Άγγλος πούστης (ήταν πράγματι, συζούσε με ένα νταγλαρά) που με απέλυσε ήταν Εβραίος, γαμώ το κέρατό μου!

  ReplyDelete
 2. Είμαι εμπαθής. Το δήλωσα ξεκάθαρα. Το αν είμαι φασίστας ή όχι το ξέρω και το ξέρεις κι εσύ πολύ καλά. Δεν έχω την απαίτηση να ξέρει ο καθένας τι συμβαίνει μες το μυαλό μου διαβάζοντας 1-2 κειμενά μου.

  Προς υπεράσπισην μου όμως να πω δυο πραγματακια, επειδή όντως ελλοχεύει ο κίνδυνος να ταυτιστώ -λανθασμένα- με αντιλήψεις που όχι μόνο δεν μου ταιριάζουν αλλά είναι και εντελώς αντίθετες με την ιδιοσυγκρασία και τα πιστεύω μου.

  1) Μπορεί όντως, όπως είπα, 2-3 κείμενα να μην είναι αρκετά για να σκιαγραφήσει κάποιος τον χαρακτήρα μου, είναι όμως παραπάνω από αρκετά για να βγάλει μερικά ασφαλή συμπεράσματα για το συγγραφικό μου ύφος. Και το τελευταίο είναι διάχυτο από υπερβολές και ειρωνίες προκειμένου να δώσω έμφαση σε ορισμένα θέματα. Εξ'ου και το κομμάτι με τον Χίτλερ. Χώρια του ότι όσοι λένε ή γελάνε με ανέκδοτα με εβραίους (ένας εξ'αυτών κι εσύ) θα έπρεπε να χαρακτηρίζονται ως φασίστες

  2) Επειδή δεν θέλω να θεωρηθεί ότι κάνω αναδίπλωση των αρχικών μου θέσεων, αν αφαιρέσεις τις υπερβολές, τι ακριβώς στο κειμενό μου είναι ανακριβές; Οι Αρμένιοι δεν έχουν σφαγιαστεί; Οι Σομαλοί δεν πεινάνε; Τόσοι και τόσοι λαοί έχουν κατατρεχτεί ανα τους αιώνες. Από ολους αυτούς όμως μόνο οι εβραίοι έχουν το συγκεκριμμένο attitude. Κι αυτό ακριβώς είναι που μου τη σπάει και αυτό ακριβώς θέλω να στιλητεύσω.

  Ελπίζω να ήμουν αρκετά σαφής.

  ΥΓ Ε, τι θα ήταν ρε βλάκα; Τι θα ήταν;

  ReplyDelete
 3. to mono koino pou exoun oloi oi evraioi ana tin ifilio einai to koutsouremeno pouli k to pos katafernoun na menoun enomenoi k na alliloipostirizontai( k oxi to elliniko allilosparagma). Opoiadipote alli sigkrisi - genikeusi einai apla geloia. Akoma k apo ton xeirotero mporei na matheis kati. Anoikse ta matia k ta miala sou anti na tholoneis k na ta kleineis.

  Pies kana Ouiski stin igeia mou re veggo

  ReplyDelete
 4. Τρυπιο-καρχιδε όντως οι απόψεις σου δεν είναι φασιστικές. Είναι ναζιστικές.

  Η ρητορική δεν είναι αθώο πράγμα. Αν χρησιμοποιείς τη ρητορική του ναζισμού, είσαι ναζιστής.

  Παραδεξου το και κοιτάξου σε εναν ψυχαναλυτή, κατά προτίμηση Εβραίο.

  Εύχομαι καλή θεραπεία. Ο αντισημιτισμός είναι νεύρωση (περίπτωσή σου), αλλά πρόσεχε: καθώς θα κωλογεράζεις μπορεί να εξελιχθεί σε ψύχωση.

  Υπάρχει ωστόσο θεραπεία.

  ReplyDelete
 5. Εγώ Ναζιστής;;;

  Scheisse! Das ist verruckt!!!

  Να εκτελεστεί πάρ'αυτα ο από πάνω ανώνυμος στην πλατεία του χωριού για παραδειγματισμό και να κουρευτούν τα παιδιά του γουλί, όπως επίσης να βιαστεί η γυναίκα του με σπασμένο μπουκάλι.

  Και η έλλειψη χιούμορ είναι κλινική κατάσταση, όμως δεν ξέρω αν υπάρχει θεραπεία...

  ReplyDelete